Bæredygtighed, miljø, FSC® og CSR

Dencons designfilosofi er, at ethvert valg træffes med miljøet for øje. Vi tager andel og ansvar for at passe på vores allesammens hjem - jorden.

Læs mere

Et bæredygtigt valg

Dencons designfilosofi er, at ethvert valg træffes med miljøet for øje. Vi tager andel og ansvar for at passe på vores allesammens hjem - jorden. Hos Dencon er miljøbevidst ikke bare noget vi siger. Vi har været ISO 14001-certificeret siden 2002, og er sidenhen også certificeret efter både FSC og EU-blomsten. 

 

Vi går nemlig ikke bare op i, at vores møbler ser godt ud og er funktionelle – vi går også op i, hvordan de er blevet produceret, og at vi passer bedst muligt på vores fælles jord. Åbenhed og konstruktiv dialog er vigtige værdier for os, derfor er vores miljøpolitik, grønne regnskaber mv. naturligvis offentlige.

Forest Stewardship Council®

Dencon er FSC®-certificeret. FSC® står for Forest Stewardship Council® og er en international non-profit organisation og en mærkningsordning til træ og papir, som giver en garanti for, at det certificerede materiale er produceret under ansvarlige og klimabevidste forhold.

Størstedelen af de materialer der indgår i vores træbaserede produkter, er FSC®-certificerede materialer. Vi dokumenterer de produkter som er blevet produceret af FSC®-certificeret materiale og dette betyder at produktet og dets FSC®-certificerede komponenter kan spores.

Certificeringen sikrer, at træet og papiret kommer fra ansvarligt skovdrift, hvor der ikke bliver fældet flere træer, end skoven selv kan nå at reproducere. Derudover er FSC® en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet mod udryddelse, og at de mennesker, der arbejder i skoven, får en uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn. Derudover bidrager FSC® til mindst 14 ud af de 17 verdensmål.

FSC® Licensnummer FSC-C156385
Certifikatkode CU-COC-871074

FSC certifikat

Vores Møbler

 

ISO 14001

Dencon er certificeret efter ISO 14001. Dette sikrer, at vi har et miljøstyringssystem, som effektivt og ukompliceret dokumenterer, at vi har kendskab til vores produktions og produkters miljøbelastning, samt sikrer, at vi løbende reducerer vores miljøpåvirkninger.

Vores fortsatte mål er produktion og produkter med mindst mulig miljøbelastning. Åbenhed og konstruktiv dialog er væsentlige værdier for os, derfor er vores miljøpolitik, grønne regnskaber medvidere offentlige.

 

ISO14001 certifikat

Grønt regnskab

Miljø- og kvalitetspolitikker

CSR

Når vi producerer og sælger møbler, tænker vi ikke blot på de mennesker, der hver dag skal arbejde i et kontormiljø fra Dencon. Vi tænker på alle i hele processen fra træet bliver fældet til møblerne bliver leveret hos kunden. Fordi vi synes, det er det eneste rigtige.

Derfor har vi en holdning til miljø og CSR i bred forstand. Det betyder blandt andet, at vi sikrer os, at der er et ordentligt arbejdsmiljø, både når træet bliver fældet og forarbejdet, og når møblerne bliver produceret, og at medarbejderne gennem hele processen har adgang til det rigtige sikkerhedsudstyr. Samtidig har vi også en holdning til eksempelvis uddannelse og antallet af kvinder på arbejdspladsen - fordi det er det eneste rimelige.

 

Download CSR

¨